Ez a csábító recept a kekszrajongók szívét magasba repíti
Ezek a kekszek nemcsak hihetetlenül finomak, hanem könnyen elkészíthetőek is. Tehát fogd meg a sütőeszközeidet, és merüljünk el együtt a finom kekszek világában. Legyen szó délutáni teáról, egy kis nasiról, vagy édes meglepetésről szeretteidnek, ez mindig jó ötlet lesz.
Hozzávalók
225 g puha vaj
40 g cukor
1 tojássárgája, enyhén felvert
2 csomag vaníliás cukor
225 g liszt
50 g kakaó
1 csipet só
85 g tejcsokoládé pasztilla
85 g fehér csokoládé pasztilla
125 g étcsokoládé (nagyobb darabokra vágva)
Elkészítés
Először előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsit előkészítünk, és félretesszük.
Vegyük elő a hozzávalókat, és kezdjük azzal, hogy a vajat és a cukrot egy tálban habosra keverjük egy kézi mixerrel. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, majd szórjuk rá a lisztet, kakaóval és sóval.
Most mindkét csokoládé pasztillát adjuk hozzá, és egy fakanállal keverjük össze, amíg az összes hozzávaló jól el nem keveredik. Formáljunk tizenkét golyót a tésztából, és helyezzük őket elegendő távolságra a előkészített tepsire.
A tésztagolyókat kissé lapítsuk le, és nyomkodjuk a tésztába a étcsokoládét.
Végül a kekszeket 12-15 percre tegyük a sütőbe. Ezután hagyjuk őket 5-10 percig hűlni a tepsin.
Ezután óvatosan tegyük őket a hűtőrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Kész!
Sok örömöt kívánunk a sütéshez és ezeknek a finom kekszeknek az elfogyasztásához. Jó étvágyat!